Берна се пробуди от зимен сън

Мисия Добрич

26-02-2016, 12:25

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мечката Берна ще "пропусне" нова година, заспа зимен сън

Мечокът Костадин не е заспивал цяла зима

Мечката Берна в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се пробуди от зимния сън, съобщи директорът на зоопарка Севдалина Венкова, цитирана от БТА. По думите й мецаната обичайно отваря очи в началото на март. Топлият февруари през тази година не е повлиял особено на Берна и общо взето тя е следвала биологичния си часовник.
Мечката все още излиза за кратко от бърлогата си, мързелува, но ще става все по-активна за радост на посетителите, казаха от зоологическата градина. След зимния сън като след дълга диета Берна ще бъде захранена с ябълки и моркови, които много обича, а по-късно ще започне да хапва и месо, поясни директорът на зоопарка. Берна се "засели" в Добрич преди близо три години от зоопарка в Берн, Швейцария.
За разлика от Берна мечокът Костадин, който миналата година пристигна от зоологическата градина в Плевен, не е заспивал цяла зима. Експертите от Швейцария - д-р Долф Бурки и Юрг Хадорн - съпрезиденти на сдружението "ПроЗоо Добрич", при последното си посещение в Добрич намериха, че новодомецът все още е стресиран. Очаква се напролет швейцарските специалисти да кажат дали двете мечки, които са приятели, вече могат да се съберат.