Пет стъпки за да станете богати

Въпрос на настройка, отколкото на банкова сметка

Съществуват много дефиниции за това какво означава да си богат. Да си богат е повече въпрос на настройка, отколкото на банкова сметка. Богаташът може да бъде беден, а бедният да бъде богат. Пример? Да си богат може да означава, че имаш семейство от 5 души, което споделя взаимна любов и поделя между членовете си и последното порченце хляб. В друго семейство петима могат да живеят в дом с 12 стаи, в които цари кавгата, пише Profit.bg.Ако искате да имате всичко в живота си, ето кои са единствените пет начина да постигнете това:

1. Сдобийте се с ума на продуцент


Налага се да направите голяма промяна от състоянието на потребител към това на продуцент. Ето няколко примера: консуматорите ядат пица, а производителите я правят; консуматорите гледат кино, а продуцентите ги правят; консуматорите си търсят работа, а работодателите създават работни места. Всеки милионер е продуцент/производител/собственик. Само те са богати. Голямата цел на продуцента е не да яде, а да храни хората. Е, разбира се, продуцентите консумират до известна степен, но това не е основната им цел. Вместо да се оглеждат за следващото си ядене, те са заинтересовани от това как да осигурят на друг някакъв продукт, знаейки, че ще имат възможността да се нахранят по пътя.

2. Знайте каква е дневната ви ставка

Колко пари печелите всеки ден? Изчислявали ли сте дневното си богатство? 10 лв.? 30 лв.? 100 лв.? 1000 лв.? В една година се съдържат около 250 работни дни. Колко дни са необходими, за да станете милионери? Ако печелите по 4000 лв. на ден, ще станете милионер само за една година. Ако печелите по 100 лв. дневно, положете усилия да увеличите размера на заработеното. Представете си, че успеете да удвоите приходите. Стремете се да подобрите резултатите, които постигате. Какво правите, за да подобрите парите, които заработвате за един ден? Ако си търсите работа, изпращайте два пъти повече CV-та. Ако правите по 10 търговски обаждания на ден, удвоете това число. Ако гледате дете като детегледачка, намерете начин да се грижите за повече деца. Разбира се, всичко това е свързано с подобряване на професионалните ви качества. Дейл Карнеги е казал: "Успехът се изразява в получаването на това, което искаш. Щастието е да искаш това, което получаваш".

3. Жертвайте всичко

Болшинството хора се страхуват да правят саможертви, тъй като смятат, че ще загубят нещо. Една майка няма да си купи книга за 20 лв., която може да й помогне да спечели 20 000 лева допълнително. Това е същата майка, която се страхува от цената, но това не я спира да купи видео игра на сина си, за да го направи щастлив. Преди да станете богати, трябва да станете бедни. Трябва да сте способни да се справяте и в най-лоши ситуации, ако искате да получите най-доброто. Ако искате, задайте си тези два въпроса: 1. Какво е най-лошото нещо, което може да се случи, ако поема този риск? 2. Какво е най-доброто нещо, което може да се случи?

4. Занимавайте се с дейности за богаташи

Убиецът на богатството и на стремежа към него е да се занимавате с неща, които са заобиколени от бедност. Много са случаите, в които хора се постяват в мизерни условия и са заобиколени от бедни хора. Излезте от това обкръжение, ако искате да сте богати.

5. Използвайте дарбите си


Всеки е надарен по природа с някакъв талант. Някои хора дори разполагат с повече от един. Независимо от това, трябва да осъзнаете кой е вашият и да го приложите. Често хората приемат, че понеже имат талант, той трябва да бъде нискозаплатен. Не го правете! Развивайте своите дарби и се заобикаляйте от хора, които ги оценяват и подкрепят.