Задържаха под стража мъж, нападнал ученик в училищен двор

Най-тежката мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжния съд

Районният съд в Стара Загора остави зад решетките днес 21-годишния старозагорец Валери Тенев, обвинен за нападение над 17-годишен ученик, съобщи "24 часа". Най-тежката мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжния съд.

Според разследването Тенев се опитал да задигне от тийнейджъра скъп мобилен телефон, а след като не успял, порязал с джобно ножче ученика по дланта на едната ръка. Това станало миналия понеделник, на 22 февруари, в двора на елитна местна гимназия за чужди езици, а три дни преди това по-възрастният мъж успял да отмъкне от 17-годишното момче слушалки за мобилен телефон и 3 лева.

Валери Тенев обяснил, че атакува ученика, за да го "вразуми", защото зарибявал с марихуана брат му. Според други обаче самият обвиняем е шанаджия, който се опитвал да пласира наркотици сред старозагорските ученици.

От защитата поискаха за своя клиент подписка с аргумента, че имал чисто съдебно минало и постоянен домашен адрес. Съдът обаче се съобрази с искането на прокурора, според който името на мъжа фигурирало в още две досъдебни производства - за грабеж и кражба. Освен това в съдебната зала стана ясно, че когато бил извикан на разпит в полицията, Тенев потърсил потърпевшия с цел да го накара да промени показанията си срещу него.