Бабата на бияча Христо: Бил е провокиран - каквото повикало, такова се обадило

Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в Червен бряг

Близките на Христо Христов смятат, че той и аверите му са били провокирани за скандала на Околовръстното шосе. 22-годишният републикански шампион по бокс от Червен бряг се вижда най-ясно на клипчето, което плъзна из интернет пространството. Както вече писахме, Христов е кадър нас Спортното училище в Плевен и е бил награждаван за най-добър спортист на школото за 2010-та. Баща му, известен като Илиян Щангата, е треньор по бокс на младежи в града.

Христо Христов заминал за София преди малко повече от месец и станал охранител на Ивайло Борисов-Ториното. Баба му заяви в ефира на Нова телевизия, че не е агресивен и досега не се е бил. Тя смята, че той е бил провокиран да извърши насилието, което видя цяла България.

"Внукът ми за мен е най-добрият. Завърши спортното, тренираше бокс, стана репубикански шампион, но си повреди ръката на бокса. Нямаше работа в Червен бряг и отиде в София. Отива, където има работа, защото трябва да се яде. Няма криминално минало, както го съобщават. Не се е бил, не се е трескал с никой... Човек допуска грешка. Доколкото разбрах не са толкова виновни те. Каквото повикало, такова се обадило. Човек без грешка няма, всеки греши. И от грешките човек се учи ", коментира бабата. "Току така да хванат някой, няма да стане. Знам, че е бил провокиран. Аз съм бабичка, но и аз ще рипна да се бия, ако ме провокират. Моят внук най-мрази да бъде напсуван на майка", допълни баба Мария в репортаж на "Здравей, България".