Съмишленици пребиха и ограбиха първия бос на рокерите от "Вагабондс"

В последно време сред членовете на клуба цари разкол

Първият президент на пловдивския мотоклуб Vagabond's Марин Кушев е пребит в Стара Загора през уикенда. Заедно с него са пострадали още двама негови съратници, единият от които е със счупен крак, натъртвания и охлузвания по цялото тяло и шевове по главата, пише Марица.Бг. Почетният президент на клуба Маленко Галев - Малено, който бил с тях, подал сигнал на тел. 112. На мястото на инцидента в центъра на Стара Загора пристигнали полиция и екип на Бърза помощ. Пострадалите са откарани в болница.


Нападнаха ни момчета от клуба, разказаха Марин Кушев и приятелите му. При нападението са свалени кожените им якета с отличителните знаци на клуба, изчезнали са им пари, златна гривна, скъпи очила и папки с документи. Заради грабежа има арестувани. Полицията в Стара Загора разследва случая.


Кушев и компанията му искали да изяснят пред националната мотоасоциация легитимността на пловдивския мотоклуб. Vagabond's е първият мотоклуб в Източна Европа, регистриран през 1993 г. В последно време обаче сред членовете му се появи разкол. На официалната страница във Фейсбук е публикувано изявление на Vagabod's MC, в което пише, че Марин Кушев и други от старите членове "са аут и без право на контакти". Ръката ще ми мине, раните ще заздравеят, но гаврата, че ме биха съмишленици, няма да отшуми, коментира Марин Кушев.