Забраняват Мадона на Филипините (снимка)

Певицата е обвинена в обида към националния флаг на страната

Филипинската държава обмисля да въведе забрана за изпълнения на поп-звездата Мадона в страната, след като 57-годишната певица се появи на концерт в Манила, наметната с филипинското знаме, предаде АФП. Медиите отразиха преклонението и ентусиазма, с които "Like a Virgin" беше посрещната от публиката, но филипинските власти бяха доста по-малко впечатлени от сценичното й присъствие. „Малакананг (президентският дворец – бел. ред.) силно желае да забрани на носителката на награда Грами и Кралица на попа Мадона да изнася изпълнения във Филипините заради неуважение към филипинското знаме на неин концерт“, заяви Ерминио Колома, говорител на президента.


Според закон от 1998 г. една година затвор и глоба заплашват хората, които използват филипинското знаме като част от облеклото или като цял костюм или униформа. Епизодът с флага е второто противоречие, провокирано от гостуването на Мадона в католическата азиатска държава. Миналата седмица архиепископ Рмон Аргуелес призова вярващите на не посещават заредените със сексуалност концерти на Мадона.
По време на шоуто си в Манила Мадона усърдно се въртеше като стрийптизьорка около пилон с формата на кръст, а около нея пърхаха танцьорки, изглеждащи като монахини, но с твърде оскъдно за божии служителки облекло.
Противоречивата поп-звезда не пропусна да използва пътуването си до Филипините и пусна в туитър снимки, показващи как посещава деца в дом за сираци, управляван от монахини в столицата.