Задържаха трима с наркотици, мачете и палки в автомобила

Крими

11-03-2016, 15:12

Снимка:

pixabay.com

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха Ивайло Борисов - Ториното

Масираната спецакция в столицата продължава, проверени са 850 коли и мотори

Трима мъже са задържани снощи, в чийто автомобил са намерени наркотични вещества, 2 мачете и сгъваеми палки. Наркотици са открити и в още един мъж. Това съобщиха от МВР във връзка течащата от дни мащабна акция. Специализираните полицейски проверки на територията на столицата са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в града и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя, поясняват от ведомството.


Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи. Към този момент са проверени 850 моторни превозни средства - 4 от тях са били със затъмнени стъкла, а при един от автомобилите е имало основателни съмнения за интервенция върху рамата.


От проверените 950 души, 51 са с криминални регистрации. От тях 19 са отведени в районни полицейски управления за проверка на съпричастност към извършени различни криминални деяния. За 73-ма от проверените е установено, че носят огнестрелно оръжие, предстоят проверки дали оръжието е законно притежавано и дали са валидни съответните разрешителни за неговото носене.


От МВР се надяват гражданите и гостите на столицата да проявят разбиране при евентуално създадени неудобства и затруднения в придвижването из София.