Хеттрик на Головодов при 11:0 за ЦСКА с Ботев (Ихтиман)

"Армейците" вече с 90 гола, гонят 100

ЦСКА постави своеобразен рекорд в първенството на Югозападната В група, като победи на "Армията" Ботев (Ихтиман) с 11:0. Хеттрик направи Павел Головодов. По две попадения вкараха Преслав Йорданов, Борис Галчев и Костадин Хазуров.По един гол отбелязаха Момчил Цевтанов и дебютантът Николай Дичев.

Головата разлика на ЦСКА вече е 90:2. "Армейците" твърдо ще преминат границата от 100 гола и ще гонят поне 120 отбелязани в първенството.


С победата си с 11:0 ЦСКА изравни точно същия резултат постигнат в надпреварата за Купата на България  през тази есен в Пазарджик срещу Сарая. Тогава "червените" пак победиха с 11:0.

"Армейците" на Христо Янев бяха на попадение от най-голямата победа в историята на "А" група, която принадлежи пак на ЦСКА. В шампионата през 1951 година ЦСКА побеждава Торпедо (Русе) като домакин с 12:0. Шест гола вкарва Петър Михайлов и по три Димитър Миланов и Михаил Янков.


За Купата на Съветската армия ЦСКА през сезон 1968/69 на 1/16 финал "армейците" се налагат на два пъти над Свобода(Пещера). Като гост с 4:2 и в София с 15:0.

През сезон 1981/1982 на 1/32 финали на "Армията" ЦСКА побеждава Чепинец (Велинград) с 9:1. Любопитното в тази среща е,че вратарят на "армейците" Георги Велинов-Джони вкарва гол след шут от собствената врата, далеч зад центъра, и прехвърля стражът на Чепинец. Джони пази вратата откъм сектор "Г" на "Армията" и вкарва невероятното попадение във вратата на гостите откъм сектор "Б".