Арнолд Шварценегер е готов за следващия „Терминатор 6“

Не се споменават подробности за евентуално продължение

Арнолд Шварценегер би изиграл главната роля и в още един „Терминатор”, пише "Индипендънт". Това заяви самият актьор и политик в интервю за австралийска телевизия. „Очаквам го, абсолютно”, отговори той на въпрос относно възможността да се завърне в добре познатата си роля на робот-убиец от бъдещето.

Изказването на Шварценегер не включва детайли относно бъдещата продукция, но е някакво потвърждение, че шести филм изобщо ще има. След незавидните финансови резултати и лошите критични отзиви за последния филм от поредицата, „Терминатор:Генезис”, първоначално заплануваните от компанията „Парамаунт” още две ленти бяха премахнати от графика й за реализация. „Генезис 2” трябваше да излезе през 2017 година, но мястото му беше заето от филмово възраждане на „Спасители на плажа”, предава БГНЕС.
„Терминатор 5” се представи много зле в кината в САЩ. Само за един ден след публикуването си в Китай, лентата спечели 89 милиона и така надмина всичките си приходи в Щатите. Филмът представлява алтернативен сценарий на връщането в миналото на сержант Кайл Рийс, интерпретирано в първия филм „Терминатор” от 1984 година.