Американски круизи тръгват към Куба (видео)

Карнивал получи историческо разрешение за извършване на пътешествия между Маями и Хавана

Новата круизна линия на Карнивал Корпорейшън, Фатом е първият в съвременната история американски круизен оператор, който получава разрешение от правителството на Куба да предлага круизи до страната. 

Директорът на линията Арнолд Доналд заяви пред медиите, че Карнивал е станала "първата круизна компания от повече от 50 години насам, която получава одобрение да плава от САЩ към Куба."

Новата линия на Карнивал - Фатом фокусирана върху благотворителния и доброволчески туризъм и социално въздействие чрез круизте планирано ще отплава от Маями за Куба на 1 май 2016 г.

Историческият круиз ще бъде на борда на Адония превозващ 704 пасажери .

Карнивал получил одобрението на САЩ за своите седем дневни маршрути до Куба през юли 2015 г. и от тогава рекламира и продава пътешествията. Първото плаване все още не разпродадено, но има "солидна заетост", казва президентът на Фатом Тара Ръсел.

Фатом ще посети три пристанища в Куба - Хавана, Сиенфуегос и Сантяго де Куба. Екскурзиите на сушата ще се съсредоточат върху кубинската музика, храна, култура, история, архитектура и предприемачеството. С нови облекчени правила за пътуване, пътниците ще могат да проектират собствените си маршрути, както и да участват в групови екскурзии.

Потапянето в кубинската култура ще продължи и на борда с кубинска храна, уроци по танци, филми, и дори уроци по испански.

Цените за едноседмичните круизи до Куба започват от 1800 долара на човек, преди облагане с данъци и такси. Компанията ще се грижи за процеса на издаване на визи за американските туристи. Цените ще включват всички хранения, бордови дейности и някои дейности на сушата.

Друга американска круизна линия, Pearl Seas Cruises, също продава круизи до Куба, но все още не се съобщава за одобрение от кубинското правителство.