Американски круизи тръгват към Куба (видео)

Карнивал получи историческо разрешение за извършване на пътешествия между Маями и Хавана

Новата круизна линия на Карнивал Корпорейшън, Фатом е първият в съвременната история американски круизен оператор, който получава разрешение от правителството на Куба да предлага круизи до страната. 

Директорът на линията Арнолд Доналд заяви пред медиите, че Карнивал е станала "първата круизна компания от повече от 50 години насам, която получава одобрение да плава от САЩ към Куба."

Новата линия на Карнивал - Фатом фокусирана върху благотворителния и доброволчески туризъм и социално въздействие чрез круизте планирано ще отплава от Маями за Куба на 1 май 2016 г.

Историческият круиз ще бъде на борда на Адония превозващ 704 пасажери .

Карнивал получил одобрението на САЩ за своите седем дневни маршрути до Куба през юли 2015 г. и от тогава рекламира и продава пътешествията. Първото плаване все още не разпродадено, но има "солидна заетост", казва президентът на Фатом Тара Ръсел.

Фатом ще посети три пристанища в Куба - Хавана, Сиенфуегос и Сантяго де Куба. Екскурзиите на сушата ще се съсредоточат върху кубинската музика, храна, култура, история, архитектура и предприемачеството. С нови облекчени правила за пътуване, пътниците ще могат да проектират собствените си маршрути, както и да участват в групови екскурзии.

Потапянето в кубинската култура ще продължи и на борда с кубинска храна, уроци по танци, филми, и дори уроци по испански.

Цените за едноседмичните круизи до Куба започват от 1800 долара на човек, преди облагане с данъци и такси. Компанията ще се грижи за процеса на издаване на визи за американските туристи. Цените ще включват всички хранения, бордови дейности и някои дейности на сушата.

Друга американска круизна линия, Pearl Seas Cruises, също продава круизи до Куба, но все още не се съобщава за одобрение от кубинското правителство.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен