Отдават 33 обекта край брега на Балчик

Животът

26-03-2016, 10:50

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проучват потребностите на балчиклии

Лале "Айс крийм" цъфти в Балчик

За продажба на рибарски принадлежности

За ползване се предоставят 33 помещения за рибарски принадлежности в Балчик, разположени край брега до старата мелница. Балчишките рибари с разрешителни за стопански риболов ще могат да държат там риболовния си инвентар. Срокът за подаване на заявления е 16:00 часа на 28 март в деловодството на Община Балчик. Към документите се прилагат свидетелство за регистрация на плавателен съд, разрешително за плаване с пристанищна регистрация в Балчик, както и документ за правоспособност "Водач на кораб до 20 БТ по море", съобщи радио Варна. Сред останалите изисквания са съдовете да са преминали ежегодните прегледи, с платени местни данъци.

На 1 април общинска комисия в присъствието на заявителите ще определи кои да бъдат ползвателите на местата. Срещата ще започне в 13,30 ч. в администрацията. Преминалите проверката за допустимост ще участват в жребий, който ще определи начина на разпределение на помещенията. Ако допуснатите участници са повече, ще се проведе допълнителен жребий, който ще определи на кое място настанените ще бъдат двама. Обектите се предоставят за ползване безвъзмездно, като задължение на рибарите е да заплащат разходите си и да поддържат чистотата в района.

По програмата за развитие на сектор рибарство бяха инвестирани 280 хиляди лева.  Монтирани са общо 11 складови контейнера, всеки с по три отделения със самостоятелен достъп, както и един санитарен.