Мъж намери празен банкомат край магистрала "Струма"

7-8 случая на отмъкнати банкомати от банкови трезори станаха по Югозапада за м.г. и по Нова година

Мъж намери празен банкомат, захвърлен в дере под новопостроената автомагистрала "Струма" край дупнишкото с. Дяково. Мъжът случайно преминавал през местността Попови кошари от близката махала Хановете, когато открил странната находка, пише trud.bg.

На мястото веднага изпратили полицейски екип. Засега не може да се твърди, че става дума за опразнен и захвърлен там бенкомат, коментираха случая местни полицейски шефове. Но признаха, че имало намерена такава кутия и конструкция. Започнало е разследване.

7-8 случая на отмъкнати банкомати от банкови трезори станаха по Югозапада за м.г. и по Нова година - в Гоце Делчев, Дупница и др., припомнят ченгета. Банкомат, зараден "догоре" с банкноти, за коледните празници беше изкъртен и задигнат от ниша във фоайето на банка в центъра на Дупница по Бъдни вечер. Устройството е било закачено и влачено с автомобил по паважа пред входа, следите от което личаха дни наред. Според коментари в града в банкомата е имало над 200 хил. лева.

Според банкери обаче един бакомат с такива параметри и капацицет "побира" от 60 до 120 хил. лева. "Находката" от дерето при с. Дяково може да помогне при разкриването на извършителите на този банков обир и изобщо на банкоманиаците по Югозапада, коментират в селото.