Добруджа 07 отива на финал в Суперлигата

След победа с 3:1 в мач №4 с бургазлии

Пред погледа на Пламен Константинов волейболистите на Мирослав Живков се превърнаха в първият финалист за титлата, съобщава bgvolleyball.com

 Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) се класираха за финал в Суперлигата, след като надиграха с  3:1 (25:16, 25:22, 17:25, 25:21) Нефтохимик 2010 (Бургас) в мач №4 от полуфиналните плейофи и приключиха серията с 3:1 победи. Така Добруджа 07 вече очаква съперника си - победителя от двойката Монтана - Арда.

Играчите на Мирослав Живков елиминираха от борбата за титлата първенеца през редовния сезон пред повече от 1500 зрители в зала "Добротица", сред които и националният селекционер Пламен Константинов.

 

Домакините започнаха повече от убедително, като след силен сервис успяха да направят 12:3. Аванс, който им позволи да поведат след 25:16.

 

Началото на втората част бе още по-убедително за Добруджа 07, като тимът дръпна с 6:0 преди Петър Дочев да поиска прекъсване. Серия от начални удари на Мартин Пенев разстрои посрещането и организацията на игра на домакините, но атака на Михаил Стоев сложи точка на опита на гостите за стопяване на пасива. И впоследствие Добруджа 07 продължи да поддържа комфортна преднина - 16:10. Гостите от Бургас отново успяха да се доближат само на точка след серия на Иван Станев от сервис, но след това Добруджа 07 овладя ситуацията на терена и направи 2:0 гейма след 25:22.

 

В третия гейм гостите започнаха по-добре, а при 7:5 Денис Чавдаров от Добруджа едва не рискува здравето си в опит да спаси една топка. Нападателят веднага получи помощ от клубния лекар на домакините, а съотборниците му успяха да изравнят след успешен блок - 7:7. Гостите от Бургас отново съумяха да направят разлика от 4 точки, а на терена за Добруджа се появи Мартин Атанасов на мястото на Михаил Стоев. Играчите на Нефтохимик продължаваха да водят, устоявайки на опитите на домакините да изравнят. И те успяха да намалят геймовете след 25:17.

Стартови състави:

Добруджа 07: Георги Манчев - Велизар Чернокожев, Михаил Стоев - Димитър Маринков, Денис Чавдаров - Алекс Грозданов, Христо Христов (либеро);

Нефтохимик 2010: Иван Станев - Петър Христов, Явор Генов - Мартин Пенев, Стоян Самунев - Николай Къртев, Андрей Николов (либеро)