Младите лекари застават зад Москов и реформата му

Подкрепят направените промени, засягащи лекарите-специализанти

Младите лекари заставят зад здравния министър Петър Москов и подкрепят направените реформи. Подкрепата си те заявяват в отворено писмо. Националното представителство на студентските съвети в България и студентските съвети на всички висши учебни медицински заведения в страната застават в подкрепа на министерството в лицето на Москов и НЗОК за направените до момента промени, засягащи лекарите-специализанти.


В писмото се изтъква, че чрез промените в нормативната уредба на НЗОК се позволява на лекарите-специализанти да сключват договор с касата, да участват пълноправно в структурата на лечебното заведение, да бъдат ясно отдиференцирани и да получават адекватно заплащане на базата на клиничните пътеки.


Младите лекари са убедени, че това е поредната правилна стъпка по пътя за мотивирането и оставането на лекарите-специализанти в страната. Те виждали реални действия и промени от страна на здравното министерство и НЗОК относно младите лекари. Именно заради това застават в подкрепа на тази посока на реформи и развитие. Младите медици смятат, че българските държавни институции трябва да предприемат всички бъдещи действия, с които могат да ги стимулират да се реализират у нас.