Министър Московски предложи Красимир Калайджиев за временен шеф на ДАИ

Смяната се налага след констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е предложил временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ДАИ да бъде настоящият заместник изпълнителен директор в агенцията Красимир Калайджиев. 

Още на 30 март 2016 г. министърът е внесъл доклад до министър-председателя Бойко Борисов за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов, съобщиха от пресцентъра на транспортното ведомство.

Московски съобщи и в социалната мрежа фейсбук, че в сряда е внесъл доклад до министър-председателя Бойко Борисов за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов.

Смяната се налага след констатираните злоупотреби и корупционни схеми в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при спецакцията преди дни, при която беше задържан и шефът на бившата ДАИ Цветелин Цветанов.

Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв. , а от дома на неговия тъст в гр. Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.