5 медала от спортното ходене за Добруджа 99

На шампионата в Поморие

Пълна кошница с медали завоюваха атлетите на "Добруджа-99" на Националния шампионат по спортно ходене в Поморие,  провел се на 2 април, съобщи за радио Добруджа Еманоела Радева, треньор в клуба. С два златни, два сребърни и един бронзов медал се окичиха възпитаниците й. Очаквано Радосвета Симеонова стана шампион в коронната си дисциплина  20 км., като на второ място се нареди самата треньорка. При юношите старша възраст Злати Димитров финишира 2-ри, а бронзов медалист стана Алиджан Али, като метри преди финала той размина с 3сек. представителя на домакините Иван Атанасов(СК Атлет2004-гр.Поморие).
Габриела Данаилова беше най-добра при девойките младша възраст и заслужено стана шампионка с време 28.25. с близизо 2 мин .преднина пред сребърната медалистка Кристияна Стефанова (СКЛА Шумен -30.44). .Рая Николова не успя да се качи на почетната стълбица, тъй като беше дисквалифицирана на финалната права.
Достойно се представиха Алтен Демирова,която при най-малките дебютира и завърши 5-та, Алишан Али също стана 5-ти,а Галя Николова - 9-та.
Медалистите на клуба и национални  състезатели - Радосвета Симеонова, Злати Димитров и Габриела Данаилова ще се подготвят в СОК "Камчия"за предстоящите Балкански игри в гр.Флорина Гърция на 16.04.