Нова апаратура за Медицинския център в Ген. Тошево

Инвестицията се очаква да повиши качеството на извършваните услуги

Медицински център 1 – Генерал Тошево се сдоби с нов хематологичен анализатор. Апаратурата е от висок клас, произведена от шведска компания, с дългогодишен опит в производството на специализирана медицинска техника. Основната функция на анализатора е свързана с изготвяне на пълна кръвна картина на пациента и възможност за определяне на референтни стойности на изследванията. За закупуването му са платени 8 500 лв., които бяха гласувани в Бюджет 2016 на Община Генерал Тошево. От центъра изразиха задоволство, че поради дългогодишното си сътрудничество с фирмата - доставчик, цената е по-ниска от пазарната стойност на апаратурата.      

    Представители на фирмата – производител представиха пред здравните работници техническите параметри на новата апаратура и проведоха курс за работа с нея.

    По-рано през тази година, по предложение на ръководството на здравното заведение, бяха преведени 5 000 лв., с които се закупи нова лабораторна центрофуга за доболничните услуги .

    По повод 7 април – Ден на здравния работник, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров ще отличи днес с „Плакет с лика на патрона на града ген. Стефан Тошев”  двама здравни работници – д-р Надя Стефанова и медицинската сестра Къна Дякова.