Колко дълго продължава „нормалният“ секс?

Турция е страната с най-кратка продължителност на половия акт

Ако всеки път, когато слушате с недоверие историите на приятелките ви за техните секс-маратони се дразните, сега имате една основателна причина за скептицизъм. Маратоните, разбира се, се срещат, но много, много рядко. Много.

Не е ясно точно какво е подтикнало изследователя психолог Брандън Зиеча за този странен експеримент. Може би укорите на жена му или историите на приятели, на които не вярва. Но той е подходил към въпроса с научна задълбоченост и изчерпателно поставя отговорите на масата.

Той, с помощта на свои колеги от различни институции по света са интервюирали 500 двойки доброволци с въпроса "Колко време продължи последният ви полов акт?"

Отговорите били разпръснати в диапазона от 33 секунди до 44 минути. Това обаче не обезкуражило психолога.

Брандън решил да продължи дръзкият си експеримент. Колегите му също го подкрепили в това начинание. През следващите четирите седмици двойките правели секс с дневници и хронометри до кревата.

След изчисленията, средният световен резултат на кулминационния туш се оказва 5 минути и 24 секунди.

Друга констатация, до която стигат учените е, че колкото по-възрастна е двойката, толкова по-кратък е техния секс. Но най-голямото откритие е страната рекордьор в скоростния секс.

Това е Турция със своите 3 минути и 42 секунди редна продължителност.