Маркират неохраняемите плажове в Каварненско

Сезонът стартира на 1 юни и продължава до 30 септември

В община Каварна вече са определени морските плажове и басейни, които ще бъдат разрешени за къпане през новия летен сезон. Според издадената заповед на кмета Нина Ставрева водните площи ще бъдат достъпни за периода от 1 юни до 30 септември, съобщи БТА.
Сред охраняемите плажове, на които ще могат да отдъхват летовниците, са "Каварна" - първа и трета част, "Божурец-Топола"-1,2 и 3, "Икантълъка" - 1 и 2, "СБА".
Плажовете в общината, които не са отдадени под наем или на концесия, са неохраняеми. Кметът разпорежда бреговите ивици на неохраняемите водни площи да се маркират с лесно забележими знаци. Сред неохраняемите плажове са "Каварна"-2, "Болата-Българево", "Тауклиман" в село Свети Никола, Централен плаж, "Каяк", "Бейби", "Хелинга", Голям и Малък плаж в курортния комплекс "Русалка".
През туристическия сезон ще бъдат достъпни за летовниците и повече от 40 басейна - в курортния комплекс "Бялата лагуна", във ваканционни селища, хотели, къщи за гости, вили в Каварна, в селата Българево, Божурец, Топола.