Стилиян Петров: Очаквам да се върна отново във футбола

Вярвам,че ако работиш ще стигнеш до целта

Стилиян Петров, който по-рано днес разкри, че се завръща във футбола с екипа на Астън Вила, обясни, че физическата му подготовка е близка до тази, когато се наложи да спре, след като беше диагностициран с левкемия преди 4 години. 36-годишният бивш капитан на България каза, че от 18 месеца се опитва да влезе във форма.
    
"Очаквам да се върна отново във футбола. Казах на Астън Вила, че съм готов да започна сезона с тях. Очевидно те имат право на първи избор. Разговарях с лекарите и фитнес треньорите и всички дадоха своето мнение, получих много позитивни отзиви. Работя по идеята от година и половина, и се вълнувам много", обясни Стенли.

"Разбирам, че залозите ще са срещу мен. Ще ми се задават много въпроси и ще се съмняват в мен, но аз вярвам, че ако работиш, ще стигнеш до целта", каза Петров.

"Въпросът е какво влагаш. Очаква ме сериозна предсезонна подготовка, преди тази с отбора, но наистина го очаквам с нетърпение", коментира легендата.

"Животът ми се връща към предишните релси и това определено е крачка напред. Работя с много хора, които се опитват да се върнат към нормалното след лечение. Трудно е, бъдещето не е светло. Искам да покажа на хората, че има живот след болестта. Вярвах в това. Работил съм здраво през цялата си футболна кариера, и всичко ми бе отнето. Отново имам своя шанс", продължи Петров.

"Сега съм на 36, но има футболисти на по 38, 39, 40. Грижа се добре за себе си, и смятам, че имам добър шанс. Дори да не се случи, ще знам, че съм се опитал," завърши Стилиян Петров.