Тайно посещение, Орландо Блум изненада ученици в Донбас

Посещението е било организирано в пълна секретност

Известният британски актьор Орландо Блум , пристигна в Украйна като посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Вчера той посети градовете Святогорск, Славянск и Краматорск в Донбас . С пристигането си в Училище N13 училище в Славянск, 39-годишният актьор предизвикал буря от възторг при деца. 

Учениците получиха от Блум автографи и направиха множество селфита, които след това се публикуваха в социалните мрежи. На тях звездата на "Карибски пирати" и "Властелинът на пръстените" в бяла тениска със символа на хуманитарна организация с удоволствие позира с младите си фенове.

Жител на Краматорск Андрю заяви пред "КП", че фондът не е искал да създаде вълнение около посещението на Блум. "Било планирано, той да дойде тихо, да разгледа, да говори с децата и  тихо да си тръгне. Никой не очакваше, че нашите ученици ще бъдат толкова пъргави и медийни и ще залеят интернет със снимки." - каза той. Според събеседника на вестника, всичко е пазено в строга тайна, за посещението на звездата не са знаели дори някои Краматорск служители на фондацията.

Орландо Блум стана УНИЦЕФ посланик на добра воля през 2009 година. По-рано, като лице на международната организация, той посети Непал, Босна и Херцеговина, Либерия, Македония и други страни. Посещемието е свързано с конфликта в региона и влиянието му върху децата.