Министър Москов осигури парите за нов скенер за болницата в Добрич

Мисия Добрич

03-05-2016, 17:40

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спря да работи скенерът в болницата в Добрич

В момента болните се транспортират до ДКЦ – 1, болници в Балчик и Варна

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич получава целево финансиране от Министерството на здравеопазването в размер на 400 000 лева за доставка на нов скенер, това съобщи днес на пресконференция изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов.

Подмяната на скенера се налага поради факта, че досегашният е на повече от 7-8 години, а преди десетина дни е спрял да работи. За да се ремонтира старата апаратура  са нужни около 300 000 лева, цена която е близка до тази за закупуване на нов скенер.

Всеки ден за диагностика  са преминавали по 20-25 пациенти с травми след катастрофи, прекарали инсулти, както и за прецизна диагностика на редица вътрешни болести.

Сега нуждаещите се от подобни изследвания в спешни случаи се пренасочват към ДКЦ-1 в Добрич и болницата в Балчик. Водят се разговори и за прием във варненската болница „Св. Ана”

Скенерът се очаква да пристигне  до няколко месеца. Монтирането му е крайно необходимо с настъпването на туристическия сезон, когато обичайно катастрофите зачестяват, включително и с чуждестранни летовници.