Младоженци от Канада, Сан Марино, Сингапур избират Двореца

За романтични сватбени церемонии

Младоженци от Канада, Сан Марино, Сингапур избират романтиката на архитектурно-парковия комплекс "Двореца" в Балчик, за да се врекат във вечна вярност, съобщават от там.

Повече от 50 заявки за сватбени церемонии са постъпили и за новия туристически сезон от двойки, сред които има граждани на Франция, Белгия, Румъния, Русия, Армения и други страни, пояснява Евгений Георгиев, специалист "Международни фестивали, културни дейности и специални събития" в държавния институт. По думите му бумът на сватбените тържества се очаква през август,но увеселенията ще продължат чак до ноември, съобщава БТА.
Влюбените най-често избират Храма на водата в архитектурно-парковия комплекс като най-знаковото място за началото на съвместния им живот. Други дават обет в параклиса,посочват от културния институт. Обичайно в "Двореца" сключват брак смесени двойки като българите лесно убеждават партньорите си да изберат за тържествения миг магическото място, казват от културния център.
Наред с новостите за почивка "Двореца" ще популяризира и възможностите за специални събития на предстоящия Европейски панаир на замъците в Хунедоара, Румъния,на 14-15 май.