"Евровизия", Киркоров тъне в кралски лукс в Стокхолм

Руската звезда наел половината от втория етаж на най-скъпия хотел в Стокхолм - "Grand Hotel"

Посетителите на "Гранд хотел", най-престижният хотел в столицата на Швеция вече запомниха най-яркия гост тези дни - руският певец Филип Киркоров. 

В Стокхолм Киркоров пристигна за две седмици, за да подкрепи друг руснак - Сергей Лазарев, който тази година представя Москва на "Евровизия". 49-годишният Киркоров е съавтор на песента, която Лазарев ще изпълни за първи път на 10 май в първия полуфинал.

Кралят на руската естрада ръководи делегацията от Москва в Стокхолм и е решил да не пести. Той се е настанил в Кралския апартамент разположен на втория етаж на хотела с изглед към пристанището, предлагащата лукс за монарси стая е най-скъпата в хотела. Обикновено в тази част на хотела отсядат кралски особи и специални гости на шведската столица. Проверка показва, че цената на тристайния апартамент с допълнителни спални, спа зона, роял и лична конферентна зала е около половин милион рубли (6622 евро) на вечер.

- Г-н Киркоров нае половината от втория етаж – разказват от "Гранд хотел", и добавят, че няма излишни допълнения и специални искания към "Кралския апартамент": „Гостът се държи скромно, не шуми и най-вече се занимава със срещи и преговори, свързани с "Евровизия".“

Филип остава безразличен към шумните партита, които се вихрят всяка вечер в "Евроклуб" на крайбрежната алея. Основният път на певеца тези дни е до известната "Глобен Арена", където скоро ще започне европейският музикален конкурс.