Малката Тани претърпя успешно операцията в Германия

Операцията е извършена на 6-ти май, предстои лекарско наблюдение

Малката Тани от Бургас ще живее. Детето претърпя сложна операция в болница в Хановер, която е била успешна, съобщиха за това близките й. „Операцията приключи в късния следобяд на 6 май, критичните следоперативни часове минаха и лекарите специалисти обективизираха състоянието на Тани, като много добро за сега. Предстои наблюдение до двадесет дни, като през това време ще излязат и хистологичните изследвания от туморното образувание. Тогава ще има яснота за вида и начина на следоперативното лечение (химиотерапия, лъчетерапия), както и приблизителна сума за заплащането му“, споделят още родителите на детето пред slojno.com
 Те правят всичко по силите си, за да излекуват своето малко слънчице и Тани да има едно прекрасно детство, каквото заслужава всяко едно дете.

Щастието на семейството се срива след тежка катастрофа, при която  в тяхната кола се врязва друг автомобил. Стресът оказва голямо влияние на всички, но Тани преживява най-тежко инцидента. Два месеца по-късно офталмолог установява намалено зрение на едното око, а след още половин година лекарите откриват тумор в главичката на детето.
Момиченцето е диагностицирано с ГЕРМИНАТИВНО-КЛЕТЪЧЕН ТУМОР – ГЕРМИНОМ СЪС ЗЛОКАЧЕСТВЕН ХАРАКТЕР, което наложи животоспасяваща операция.
Сумата, необходима само за нея и престоя на детето в болницата в Хановер, бе 50 000 евро, които бяха успешно събрани с помощта на дарения и няколко благотворителни инициативи. Тази сума не включва престоя на родителите, пътните, както и разходите, които ще последват за по нататъшното лечение и терапия.

Ако искате да помогнете на Тани, можете да дарите по следните начини:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
IBAN: BG64UBBS80021044894940
ОББ КЛОН СИМЕОН ВЕЛИКИ – БУРГАС
ТАНЯ ДИМИТРОВА СУРЧЕВА