Д-р Мануелян за представител на Общината в Общото събрание на МБАЛ

Мисия Бургас

12-05-2016, 11:08

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас се превръща в открита библиотека

Предложението е на кмета Димитър Николов

Без нито едно изказване 41 общински съветници приеха за представител в Общото събрание на МБАЛ-Бургас да бъде зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.  Предложението е на кмета Димитър Николов. Гласуването стана толкова скоростно, че дори съветникът Евгений Мосинов се обърка и стана да се изкаже по точката след гласуването й. Това наложи председателят Костантин Луков да му припомни, че основно изказване след приемане на точката не може да има. Мосинов обаче явно подготвен и под другата тема за авиобаза Равнец, веднага се прехвърли на нея. Той обаче не спря да взема отношение по темата и дори по време на обсъждането на втора точка. Когато Луков призова съветниците да се изкажат незнайно защо Мосинов не взе думата. Това негово изказване "повлече" крак и започнаха да валят въпроси как от 24% сега общината участва с 4% в капитала на болницата. От администрацията увериха, че такива постъпки за увеличаване процента на общината към болницата вече са отправени към държавата и се изчаква положително разрешение.
И д-р Миразчийски се намеси почти половин час след гласуване на точката, разяснявайки, че болницата преди промените е била с общинско участие от 27% общинска, държавно - 51% и останалите проценти на общините от региона. Поради липса на пари процентът е паднал до 4. Той отчете като грешка това, че общината не е работила да запази дяловото си участие и да го увеличи.
Съгласявайки се с Луков, че точките се размесиха, Ангел Божидаров изказа мнение, че "нямаме дял в болницата, наливаме пари и накрая когото и да изберем той ще е безгласна буква, като последното беше казано от администрацията".
Самият д-р Мануелян не беше в залата.