Тейлър Суифт получи наградата „Тейлър Суифт“

Именуваната награда се връчва за втори път, предишният и притежател е Майкъл Джексън

Кънтри певицата Тейлър Суифт добави към своята богата колекция още две награди - тя получи първа наградата наречена на самата нея - Taylor Swift на BMI Icon Award, и спечели награда като автор на популярни произведения.

Церемонията по раздаването на годишните награди BMI Icon се проведе в Бевърли Хилс в навечерието на 10 май, съобщава Billboard. Тази вечер беше празник за най-успешните автори и издатели на поп продукти за изминалата година,.

Както посочва изданието, "именуваната" BMI Icon Award награда бе връченана за втори път през 76-годишната история на наградите. Предишният рекорд принадлежи на Майкъл Джексън, който създаде четири мега-хита през 1990.

Суифт се наслаждаваше на триумфа си в компанията на мама, татко и батко. "Това е просто невероятна нощ," - призна 10-кратната носителка на Грами.

По-рано, Тейлър Суифт зае първото място в класацията на най-добре платените музиканти на нашето съвремие на списание Billboard. При съставянето на списъка се отчитат приходите от продажби на албуми, директно сваляне от интернет, препратки в пресата и рекламата, както и продажбата на билети за турнето "1989". Като цяло, според оценката на експертите, певицата е спечели през 2015 г. 73,5 милиона долара.