Котките на Бургас в специална благотворителна изложба

Бургас Лайф

13-05-2016, 14:16

Снимка:

снимка, автор: Стела Божинова

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителна фотосесия превръща кучета от приют в терапевти на деца

Пазителят на града или котето което пази центъра на Бургас - Компаса ще бъде топ модел

Котките на Бургас, улични, домашни, познати на жителите на града, днес ще бъдат представени в специална изложба. Целта на фотогафката и журналист Стела Божинова е чрез своите модели и вдъхновение да обърне внимание на нуждата от създаване на спасителен център за животните. "Предвид, че Бургас е град, в който уличните кучета са на изчезване, а все по-често могат да бъдат видени котките е хубаво за се погрижим за тях", казва Стела Божинова.

Най-често представяният модел по време на изложбата ще бъде котката, позната на всички бургазлии като пазителя на града. Тя живее на самия център, в средата на компаса, от където нито през зимата, нито през лятото може да бъде преместена. 

Първата си по рода фотоизложба „Мъркащият Бургас“ ще бъде открита тази вечер от 18:00 ч. в двора на галерия - музей "Георги Баев" . Тя ще остане там до 18-ти май и всеки ще може да я разгледа безплатно.

"Мъркащият Бургассъбира на едно място повече от 50 живи разкази, чиито главни герои са котараците по бургаските улици. Снимките ще могат да се откупят с благотворителна цел, като минималната цена е 20 лв.

Всички средства ще бъдат дарени на организацията "Милосърдни сърца", която се е заела с тежката задача да изгради Спасителен център за ранени животни. За целта обаче им са необходими още 12 хиляди лева. Изложбата се организира с подкрепата на Община Бургас.
Може да помогнете на благородната инициатива чрез SMS или по банков път:
SMS с текст "DMS BEZDOMNI" на номер 17777
Банкова сметка:
IBAN: BG97RZBB91551006536965
BIC:RZBBBGSF
Титуляр: Милосърдни сърца
Основание: Спасителна къщурка