Боливуд се мести в Бургас

Посланикът на Индия заяви желание за сътрудничество в бизнеса

Индийската киноиндустрия, която е най-голямата и развиваща се в света със своите 1600 заглавия на година, има желание да снима филми в Бургас и региона. Това заяви Н. Пр. Раджеш Кумар Сачдева, извънреден и пълномощен посланик на Индия в България по време на среща с кмета Димитър Николов.

Бургаският градоначалник сподели, че страната ни отдавна е предпочитана дестинация за снимки и разполага с добри и подготвени специалисти в киноиндустрията.

На срещата той презентира и възможностите на Пристанище Бургас за пренос на товари между двете страни и условията, които предоставят индустриалните зони в града.

Посланикът на Индия разкри, че наскоро е създадена индийско-българска бизнес камара и в близко бъдеще може да се организира среща в Бургас за запознаване с възможностите за сътрудничество в сферата на бизнеса. Той изрази желание за провеждане на съвместни инициативи, свързани с практикуването на йога и отбелязването на 21 юни - международния ден на йогата. 

Поводът за визитата е първия по рода си Международен Кулинарен фестивал - "България посреща вкусовете на света", който ще се проведе утре /14 май/ в Мall Galleria. Бургас е един от седемте градове - домакини на събитието.