Майски празници в Белия град

Животът

16-05-2016, 13:40

Снимка:

balchiktelegraph.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят "Лицата на Балчик"

Млади чешки художници рисуваха в Балчик

На 24 май е концерта-спектакъл "Лицата на Балчик"

В Балчик е открит афишът на Майските празници за предстоящия Ден на града, съобщават от кметската управа. До кулминацията на 24 май Балчик ще бъде сцена на театрални постановки, ще има премиери на книги, както и поредица от изложби и концерти.
Пътуващият театър "Протегни ръка" ще събере днес детската публика за спектакъла "Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките". Театралната трупа "Трик-трак" от Варна също "спира" в Балчик с постановката "Приказка без край". Акцент в афиша е изложбата "Монетите на скитските царе" на Нумизматичния музей в Русе. Сред най-атрактивните прояви в дните на празниците е изложбата "Приказки от вълшебната гора" на цветни рисунки и кукли от папие-маше. Художникът поет от Балчик Валентин Шалтев ще представи най-новата си стихосбирка "Живот на карта", която е илюстрирал със свои рисунки.
На празника на града - 24 май, публиката ще аплодира концерта-спектакъл "Лицата на Балчик", на който ще бъдат отличени граждани, заслужили най-голямо обществено признание през годината.