Млади чешки художници рисуваха в Балчик

Добрич Лайф

10-05-2016, 10:56

Снимка:

ДКИ КЦ "Двореца"

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба на Златю Бояджиев в Двореца

Младоженци от Канада, Сан Марино, Сингапур избират Двореца

Очаква се връщане на чешките туристи в България

Завърши художественият пленер на Училището по стъкларство и дизайн от чешкия град Валашске Мезиржичи, който се проведе в "Двореца" в Балчик.

Възпитаниците на училището създаваха рисунки и графики, които по-късно ще бъдат претворени в разнообразни авторски пластики в стъклолеярната към училището.
Пленерът завърши традиционно с изложба в галерия "Тунела" и на 6 май всички посетители на архитектурно-парков комплекс "Двореца" можаха да видят творчеството на младите пленеристи, ръководени от  техните преподаватели - Йозеф Дивин и Итка Стоцкова.

Успоредно с това директорът на училището д-р Дана Будайова и магистър Красимира Колчева успешно приключиха с преподаване на поредното 4-то ниво чешки език за служителите на "Двореца" – администратори, уредници  и всички, обслужващи гостите в културния център.

Знанията по чешки ще бъдат много полезни за служителите, тъй като се очаква връщане на чешките туристи в България, коментира директорът на "Двореца" Жени Михайлова. По данни на туроператори 35% от туристите, записали се за почивка в страната това лято, са чехи.