Николай Ангелов участва в 12-та световна среща на българските медии

Той презентира в панел "Опазване на културно-историческото наследство - регионални политики"

Кметът на Община Балчик Николай Ангелов участва в 12-та световна среща на българските медии, която се провежда в чешката столица Прага от 17 до 21 май. Форумът по традиция се организира от Българската телеграфна агенция, а на нея присъстват собственици и журналисти от различни български издания от цял свят.
На официалното откриване днес кметът участва с презентация в панел "Опазване на културно-историческото наследство - регионални политики".
Пред присъстващите Николай Ангелов представи направеното за възстановяването и експонирането на късноантичната и средновековна крепост, мелницата и галерията в Балчик, както и Текето в с. Оброчище.
По време на своето изложение кметът за пръв съобщи, че има намерение да премести открития преди 9 години храм на Кибела на място, което е в близост до морето. Така той ще стане достъпен за туристите и ще може да бъде съхранен.
В отговор професор Николай Овчаров приветства идеята и определи Балчик сред общините у нас с най-голям принос в опазване на културното и историческо наследство.