Иво Тонев: Единодушно взехме решение Люпко Петрович да поеме Левски

Тук е моментът да благодаря на Стойчо Стоев

Единият от собствениците на Левски Иво Тонев даде интервю пред клубната телевизия на "сините". В него бизнесменът обясни защо настъпи промяна в треньорския пост - Стойчо Стоев беше махнат, а начело на Левски застана Люпко Петрович.

"С единодушие беше взето решението за смяна на Стойчо Стоев и с единодушие беше взето решението Люпко Петрович да поеме Левски. Идеята е да бъде развит отборът, да има много по-голямо самочувствие, да бъде доразвит стила на игра, изграден от Стоев", обясни Иво Тонев.

"Тук е моментът да благодаря на Стоев, който заедно със спортния директор успя да се справи в трудни моменти. Но мнението бе, че трябва да се търси по-добро развитие. Затова се спряхме на Петрович – човек с много опит и успехи. Промяната е направена за добро", каза Тонев.

"Изискванията пред Люпко Петрович са ясни – шампионска титла, Купа, добро представяне в Европа и развитие на младите. И искаме да развиваме собствени кадри – добри наставници. Нашите очаквания към него са свързани и с това. Нашите фенове би трябвало да оценят работата му в зависимост от резултатите, а не на подмятания и подхвърляния на различни хора, които гравитират и се стремят да всяват смут“, коментира още Тонев.