Сменят формата на матурите догодина

Обща кандидатура в център-дясно е възможна, обяви Кунева в качеството си на лидер на ДБГ

Матурите вече няма да се провеждат в този вид, потвърди министърът на образованието Меглена Кунева. Мислим върху трите модула, заяви тя пред bTV.

Опитът да се проникне незаконно в системата на МОН бе направен след 8 ч, т.е. няма изтичане, категорична бе министър Кунева в отговор на въпрос за хакването на сайта на министерството в деня на последната матура миналия петък. Проникването е незаконно, случаят е даден на прокуратурата, не мога да гарантирам, че никога хакер няма да пробие която и да е от системите в държавата, посочи Кунева.

Сугурност означава информация отвън да не влезе в класните стаи, което тази години се и случи, както и да няма изтичане от МОН, подчерта Кунева и допълни "Ще изгледаме всички часове, записани на камерите, за да видим има ли "тясно" място и да го поправим догодина."

 

Обща кандидатура в център-дясното е възможна, обяви Кунева в качеството си на лидер на ДБГ. Тя обвини партньорите си в Реформаторския блок за решението на президента да обяви отказа си да се кандидатира за втори мандат.

"Ударът по президента беше толкова необясним - дали от неопитност, от недалновидност или с някакъв подтекст, не мога да кажа, но резултатът е много лош, коментира Кунева. Г-н Плевнелиев има нужда от цялото спокойствие, увереност и добри думи за края на успешния му мандат", добави тя.

По места няма напрежение в Реформаторския блок. В 99% от случаите представителите на отделните формации в него по места работят заедно, но на централно ниво нещата вървят към разпад, призна тя с уговорката, че употребената дума "разпад" все пак е била от страна на водещия.

 

Ултиматумите са слабо оръжие в политиката, означава, че си толкова отчаян, че нищо друго не помага - така Кунева отрече да има ултиматум и пазарлък за приемането на подогтвения от екипа й антикорупцонен закон.

Антикорупционният закон е необходим на България и вярвам, че има достатъчно политици в НС, които да го подкрепят, каза вицепремиерката. Тя отново защити анонимните сигнали, възможност за подаване на каквито е разписана в проекта, заради които ресорната парламентарна комисия отново не го подкрепи. За мен е особено важно да овластим гражданите да подават сигнали. Защитени свидетели, криптирани сигнали също са варинанти, да предложат народните представители и други начини, призова вицепремиерът.