Каратистите от "Киокушин спирит" извоюваха две титли на Европейското

Сенсей Гергана Апостолова бе удостоена с 4-ти дан на официалното откриване на шампионата

Възпитаниците на бургаския клуб «КИОКУШИН СПИРИТ» Бургас, с треньор двукратната световна шампионка на ката сенсей Гергана Апостолова, се завърнаха с награди от Европейското първенство по карате, което се проведе във Варна. Ето постиженията на българските спортисти:
- ЕВГЕНИ ПРУДНИКОВ - ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН - ветерани (мъже 35-39г.)
- БОГОМИЛ КОСТОВ - ВИЦЕЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН - ката -юноши младша. Отборът на България, ръководен от Шихан Емил Костов спечели общо 7 медала от 30-то Европейско първенство по карате Киокушин и второ по мащаб международно след традиционния в Япония - Международен Шампионат за деца, юноши, девойки, младежи, жени и ветерани. 
Призови места от българския отбор спечелиха:
Отборът на Зорница Костова, Мария Маринова и Симона Стоименова - ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ТИЙМ КАТА
- СИМОНА СТОИМЕНОВА - 3-то място - кумите девойки старша
- ИВАЛЕНА КОЛЕВА - 3-то място - кумите девойки младша
- МАРИЯ МАРИНОВА - 4-то място - ката девойки старша;
- БОЖИДАР ПЕЙЧЕВ - 4-то място - ката мъже.

С най-много медали от Европейското по киокушин очаквано си тръгнаха състезателите от Русия, последвани от отбора на Полша.
Сенсей Гергана Апостолова бе удостоена с 4-ти дан на официалното откриване на мероприятието, който й беше връчен от директора на международните взаимоотношения - шихан Катсухито Горай. Бургазлийката защити степента си в Япония през ноември миналата година.
Първенството, на което България бе за втори път домакин, се организира по инициатива на Международната карате организация киокушинкайкан, представлявана от директора на международните взаимоотношения - шихан Кацухито Горай и със съдействието на Българската киокушин асоциация - ИКО "България" и Спортен клуб "ИЧИ ГЕКИ - ВАРНА".
В надпреварата взеха участие над 600 състезатели от 24 държави.