Децата със специални потребности посетиха забележителностите на Средец

Екскурзията се организира със съдействието на Община Бургас

Съботният ден даде възможност на деца и родители по Общинската програма за деца със специални образователни потребности да намерят своята алтернатива за прекарване на сбодното време, като посетят и опознаят Националния археолотически резерват «Античен и средновековен град Деултум-Дебелт» с. Дебелт, община Средец.

За незабравими мигове допринесоха разказите за тайните на Деултум  и останките от миналото - тракийско селище, прабългарска история, римска култура.

Програмата продължи в град Средец с конкурса за  надпяване и надсвирване "Фолклорен венец-Божура" за деца и младежи. Усмивката на слизаше от лицата им когато получиха и подаръци - занимателни книжки от "Европа Директно-Бургас".

Заредени с положителна  енергия  и  много емоции се отправихме към Бургас с "пеещи автобуси"в които с увереност и самочуствие показахме своите таланти.

Събитието се организира със съдействието на Община Бургас по общинска програма за деца със СОП и подари на всички един ден, изпълнен със забавление, приключения и предизвикателства.