Слънчев бряг въвежда синята зона от днес

Днес пристигат и командированите за сезона полицаи

От днес в Слънчев бряг се въвежда синя зона. Достъпът до курорта ще става чрез 8 пукнта. Два паяка ще следят за спазването на правилата за движение. Днес пристигат и командированите за сезона полицаи, съобщи изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров. Тази година дружеството няма да открива сезона с пищно парти, а ще задели парите за заплащане на командированите полицаи. 
732-ма полицаи ще бъдат командировани от вътрешността на страната по Черноморието. По-голямата част от тях ще бъдат насочени в региона на Бургас – 556 полицаи. Служителите на реда ще осигуряват спокойствието и безопасността на туристите от 1 юни до 30 септември. Засилва се и денонощната охрана на летищата във Варна и Бургас. 
Полицаи, владеещи руски, румънски, английски, немски и полски език, ще бъдат наети за предстоящия летен сезон. По Северното Черноморие ще има румънски полицаи, а на юг ще преобладават служители на реда от Чехия. Работните езици на смесените наряди ще са български и английски. През Лято 2017 се очакват и немски полицаи.
Моторизирани патрули и велополицаи ще има в  Бургас. Сериозно внимание ще бъде обърнато на джебчийските кражби в туристическите комплекси, моловете и край плажовете.