В късния следобед: Арестуваните в спецакцията са вече 20

Крими

02-06-2016, 15:39

Снимка:

снимка, darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестите в Бургас продължават. 15 са задържани до момента

Извеждат ги през служебен изход на емблематичния хотел в центъра на Бургас

До момента задържаните при специализираната акция вече са 20 души. Част от тях се наложи да бъдат изведени през един от скритите служебни изходи на емблематичния хотел в центъра на Бургас.

Зрелищната операция по разкриването и задържането на членовете на организираната престъпна група, която действа по Южното Черноморие започна в ранните часове тази сутрин. До обяд към ареста се отправиха 15 заподозрени в съпричастност. По-късно спецполицаите се отправиха към центъра на града, където в хотел "България" бяха здържани останалите. 

Мащабната полицейска акция днес се провежда срещу организирана престъпна група за рекет, побои, наказателни акции, унищожаване и на имущество, палежи и трафик на хора. Сред задържаните са както Петър Биберов-Кюфтето, така и шефът на VTA Николай Мечков. 

Операцията  е ръководена от Специализираната прокуратура срещу членовете на организирана престъпна група.

Предполага се, че задържаните са участвали в десетки отвличания и палежи. Групата се е занимавала и с трафик на хора. Издирват се още лица. Предстоят претърсвания и изземвания на имущество и документи в офиси и частни жилища.