Министър Ангелкова дава началото на летния сезон в Созопол

С тържествено събитие ще бъде официално открит туристическият сезон в морския град

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще пристигне тази вечер (3 юни)  в Созопол за официалното откриване на летния сезон . На събитието ще присъстват и областният управител Вълчо Чолаков, бургаски депутати и кметове на морски общини.

Официалната част ще започне от 20:00 часа, когато кметът на града Панайот Рейзи ще даде началото на лято 2016. Половин час по-късно на сцената на амфитеатъра ще започне концертът на Христиана Лоизу – победителката от последния сезон на риалити шоуто Х-фактор. Около 22:00 часа пищна заря ще ознаменува започването на туристическия сезон.

Същата вечер официално ще бъде открит и Международният франкофонски фестивал „Солей”, който за шести път ще се проведе в морския град. В него е включен пленер с участието на художници от България, Македония, Румъния, Белгия, Грузия,  Мароко и Ливан. В рамките на седем дни жителите и гостите на Созопол ще могат да посетят изложби, концерти, прожекции на филми, които представят културното многообразие на страните, членуващи в Международния алианс на франкофоните.