Затвориха детски атракциони в мол "Плаза" след проверка на НАП

Новините

04-06-2016, 11:59

Снимка:

landmark.bg

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП ще бди денонощно над Летището

Над 5000 лв. иззеха от каси на длъжници на НАП Бургас

Нарушителите са извършвали дейност без касови апарати

Поради извършване на дейност без фискални устройства, три детски атракциона в бургаския МОЛ ПЛАЗА бяха запечатани при проверка от екип на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в морския град. Съставени са три акта като дейността може да бъде възобновена след монтиране на касови апарати с дистанционна връзка с приходното ведомство.

През целия активен летен туристически сезон ще бъде засилен контролът по спазване на  данъчно-осигурителното законодателство. Сред обектите и сферите, които ще бъдат под данъчната лупа, са питейните заведения, търговските обекти, продажбите през интернет, особено на хранителни продукти, както и посредниците при извършване на сделки с недвижими имоти.  

Само за месец май, при проверки на различни търговски обекти са съставени 37 акта, предимно за неиздаване на касови бележки и несъответствия в касовата наличност.

От приходното ведомство призовават да се изисква касова бележка, а при отказ за издаването й, да се подава информация на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.