Ивайло Петев отнесе 11 гола в два мача

Божидар Митрев спасява нашите от тотален разгром при 0:4 от Дания

Трупата на селекционера Ивайло Петев, наречена национален отбор по футбол, записа нова загуба на „Кирин Къп”, но този път не с 2:7. Нашите отстъпиха „само” с 0:4 пред Дания в мач, който се игра на една врата. Така България завършва участието си на турнира в Япония на последното място с две поражения и голова разлика 2:11.

Кристиян Ериксен заби хеттрик в нашата врата, а едно попадение добави Расмусен. За цял мач пък селекцията на Петев мина едва няколко пъти центъра и не застраши нито веднъж вратата на съперника. За сравнение: Дания е с над 20 удара, половината от които намериха рамката на българската врата.

Първото полувреме премина изцяло в нашата половина, като само намесите на Божидар Митрев и неточния мерник на футболистите на Дания ни спасиха от инкасиране на няколко гола.

Футболистите на Ивайло Петев рядко преминаваха централната линия, а когато го правеха, атаките им бяха спирани лесно.

Натискът на Дания даде резултата в 39-ата минута, когато Квист намери в коридор Фишер, който бе изпуснат лесно от Чочев. Нападателят пусна успоредно на голлинията, а пред вратата Расмусен лесно засече и направи 1:0 за Дания!

В началото на второто полувреме гол на Дания бе правилно отменен заради засада. След него българските футболисти се окопитиха и овладяха центъра на терена, но атаките бяха беззъби и не водеха до нищо съществено.

Кристиян Ериксен съсипа българската защита ив рамките на две минути заби два гола. Датчанинът направи резултата класически с попадения в 72-ата и 74-ата минути.

В заключителните минути Ериксен оформи своя хеттрик, след като получи хубав пас от Фишер и матира отново Митрев, с което оформи крайното 4:0 за Дания.

Все пак поздравления за нашите момчета. Едно голямо браво! 0:4 далеч не е толкова срамен резултат от 2:7...

България - Дания 0:4
0:1 Мортен Расмусен (39), 0:2 Кристиян Ериксен (72), 0:3 Кристиян Ериксен (74), 0:4 Кристиян Ериксен (83)