Да помогнем на Марко Бонев!

Бургаският журналист е прикован на легло след прекарани инсулти. Почина майка му, която се грижеше за него

Бургаският журналист Марко Бонев е в тежко състояние в болница. Той се намира в Отделението по ендокринология на МБАЛ-Бургас (6-ти етаж на Стария корпус), където може да остане само няколко дни. С помощта на гилдията той ще бъде настанен в хоспис в Черноморец. От няколко години Марко не е плащал здравните си осигуровки, а личната му карта е изтекла преди 7 години. Говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева съдейства за издаването на нова карта, което е доста трудно, тъй като Марко е неподвижен, а снимката му е стара.   
Два инсулта приковаха Марко на легло и за него се грижеше майка му. Преди няколко дни тя е починала до леглото му. Открила я е възрастната баба на журналиста цели 3 дни след трагедията.
Управителят на хосписа в Черноморец се съгласи да приеме Марко безплатно, но бургаските му колеги излизат с призив за събиране на дарения за здравното заведение - пари, памперси, храна, дрехи и други необходими консумативи за хората, които са в нужда там и за самия Марко.

В общината е поставена урна за събиране на средства, за да се платят осигуровките на Бонев и част от лечението му, тъй като той няма възможност. Неговите близки - лелите му, двете му баби и брат му отказват да поемат грижите за него.