Мистър и мисис Смит откраднали картини за милиони

Крими

07-06-2016, 16:20

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

След години издирване: Задържаха мистър и мисис Смит

15 години те се укриват от властите, докато не ги хванаха на родната граница

Британците Филип и Пенелъпи Смит, които са били издървани в продължение на 15 години за кражбата в Шотландия на две картини - произведения на изкуството не бяха освободени "под домашен арест". Семейството е било обявено за международно издирване и задържано вчера от властите в Бургас. Мистър и мисис Смит са се опитали да преминат границата на България за да пътуват до Турция. Стойността на откраднатите шедьоври надхърля милион лева. 

Днес защитниците на обвиняемите поискаха от магистратите в Административен съд - Бургас да намалят мярката за неотклонение от постоянен в домашен арест. 

Според г-жа Смит в бургаския арест било ужасно, цялата била нахапана от бълхи, а условията били кошмарни. По данни на адвокатите на семейството също така Смит дори не знаели, че са обявени за европейско издирване. Те имат фирма в България и многократно са напускали страната, без проблем от властите. 

Мерките на двамата съпрузи бяха гледни поотделно. Те представиха своите версии. Магистратите обаче бяха категорични, че съществува риск да се укрият и не уважиха молбата за промяна мерките им. Смит остават в ареста. Решението на Бургаския административен съд не подлежи на обжалване.