Избрани Новини
Пуканките от микровълновата са токсични и съсипват белите дробове
08-06-2016, 14:21
Снимка:pixabay.com
Автор:DobrichUtre.bg
Още по Темата:В опаковките им има химикал, който се съдържа в запалките
Ако обожавате да похапвате пуканки, който стават за минути в микровълновата, трябва да бъдете наясно на какво подлагате организма си. Вкусът на масло, който имат пуканките, всъщност е токсичният химикал диацетил, а приемът му може да причини Алцхаймер.Когато се подложи на термична обработка, диацетилът изпуска токсични изпарения, които може да увредят трайно белите дробове, информира БГНЕС.
В заводите, където се произвеждат „микровълновите пуканки“, поради постоянната работа с опасния химикал, много от работниците страдат от изключително рядко белодробно заболяване, наречено с популярното наименование „пуканкови дробове“.
В опаковките с вкусните пуканки има дори и химикал, който се съдържа в запалките. Самите пуканки, обработени с множество емуглатори са изключително калорични и нездравословни.
Топ Новини