Очите в критично състояние, негов приближен е убит (обновена)

Двама заподозрени са арестувани.

Състоянието на Димитър Желязков - Очите е критично. Той е настанен в отделението по Реанимация на Бургаската болница, след престрелка пред култовата дискотека Айсберг, в Слънчев бряг, тази вечер около 21.00 часа. Известният несебърски наркобос е бил с още близо 15 души по време на инцидента. По информация на лекарите, които се борят за живота му, раните не са фатални, но са много и е трудно да бъде овладяна кръвозагубата. Първата животоспасяваща операция е приключила обаче успешно.

Желязков беше откаран с линейка до Буграс с три куршума в областта на корема, слабините и крака и с множество рани. Заедно с него в Шоковата зала на бургаската болница са приети още двама от обкръжението му. Единият охранител е с опасност за живота, другият прострелян е в стабилно състояние. Все още не е ясна самоличността на убитият в престрелката гард на Очите. По неофициална информация става дума за 22-годишен мъж от Бургас.

Районът около мястото на инцидента е отцепен. Арестувани са двама заподозрени. Огледите продължават. Около 15 въоръжени полицаи са отцепили и района на болницата, където в момента има повече от 30 души приближени на Димитър Желязков.

Това е пореден атентат за Очите. Преди 15 години в атентат срещу него в Несебър загинаха съпругата му и брат й. В криминалното му досие фигурират обвинения за отвличане, въоръжен грабеж, незаконно притежание на оръжие, заплахи, организиране на престъпна група за разпространение на наркотици и наказателни бригади. Митьо Очите има ефективна присъда - от 58 месеца затвор за разпространение на наркотици. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен.