Извършителят на убийството в Слънчев бряг установен

Десетки свидетели на бандитската престрелка в Слънчев бряг, сред тях и водещи международни туроператори

Задържан е мъж от Стара Загора, на който се очаква да бъде повдигнато обвинение за убийството а гарда на Димитър Желязков - Очите. Аутопсията на тялото вече е приключила. Съдебните лекари са категорични, че става дума за мъж над 40 години, а не за младо момче.

Тежко ранен е Димитър Желязков Очите. В момента се борят за живота му, но шансовете да оцелее след тежката кръвозагуба са малки. Ранен, но без риск за живота е негов приближен - бизнесмен, собственик на погребална агенция и човек, който от години е в близки отношения с Очите. Това е Никола по прякор Магарето. Той е получил рана на крака. На престрелката са станали свидетели и представители на водещи туроператорски компании. Според очевидца курушумите са летели над главите им.

По информация на Главния секретар на МВР комисар Георги Костов, който пристигна след полунощ на местопрестъплението, в конфликта са участвали близо 40 души. 10 от тях са били охрана на бизнесмен от Дупница, собственик на заведение в курорта, а останалите -приближени на Очите. Според свидетели всички са били тежко въоръжени. Според комисар Костов не е изключено причината да са неуредени бизнес отношения. 

От тялото на Желязков са извадени четири куршума, един е останал в него, защото при тежкото му състояние е рисковано да бъде изваден.

Апелативният прокурор, заедно с окръжен прокурор Калина Чапкънова и Директора на полицията в Бургас Комисар Калоян Калоянов  ще излязат с информация по случая.