Марко Бонев вече е настанен в хосписа

Мисия Бургас

10-06-2016, 13:53

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Да помогнем на Марко Бонев!

В момента журналистите, които участваха в кампанията за набиране на средства за болния колега, решават как ще бъдат съхранени парите

Журналистът Марко Бонев вече е настанен в хосписа на МБАЛ Бургас. Той ще остане там колкото е необходимо и за него ще се полагат грижи безплатно, съобщиха от болницата. По принцип престоят там струва около 1000лв. на месец.

Хоспитализирането на колегата, който е в много тежко състояние , стана възможно след намесата на журналисти и с помощта на зам. Кметът д-р Лорис Мануелян, областният управител Вълчо Чолаков и със съдействието на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Матев и шефа на „Социални грижи“ Тони Костова.

Всички те, заедно с бившите колеги на Марко, положиха ус илия за осигуряване на лечение и грижи за него . Беше поставена урна в общината, в която много хора събраха пари за него. Междувременно говорителят на ОД на МВР Бургас Цветелина Рандева успя само за ден да осигури издаването на лична карта на Бонев. Тони Костова ще осигури по-бързото му преминаване през ТЕЛК, за да може да му бъде определена пенсия.

В момента журналистите, които участваха в кампанията за набиране на средства за болния колега, решават как ще бъдат съхранени парите, които няма да бъдат необходими за лечението му. Вероятно ще бъде създаден фонд за други членове на гилдията, които имат нужда от подобна помощ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен