Бягане с бира довечера в Кранево

"Бирената миля" отправя предизвикателство

Състезанието „Бирена миля" ще се проведе днес от 18.00 часа в центъра на Кранево. Събитието е част от програмата на Фестивала на цацата, който се провежда от 10 до 12 юни.

Стартът на надпреварата ще бъде до кметството на Кранево. Състезателите ще се движат по предварително определено улично трасе с дължина около 400 метра. Всеки участник ще трябва да направи бягайки четири обиколки, за да събере една миля. Междувременно на всяка обиколка при преминаване през стартовата линия ще трябва да изпива по една бутилка бира от 330 мл. като е забранено да се пие от чаша. Ако някои от състезателите повърне погълнатото количество, ще трябва да прави наказателна обиколка. Това означава, че ще му се наложи да изпие и още една бира.

Целта на състезанието е забавление и ще се мери време само на първите няколко бегача. Специално изработени медали отварачки ще получат най-бързите трима мъже и най-бързите три дами.

Организатор на събитието е iRun, спонсор на бирата е Шуменско Пиво. Таксата за участие е 5 лева. На терен ще бъдат допуснати само 50 души.

Фестивалът на цацата включва богата и разнообразна програма. През почивните дни са предвидени много забавления за най-малките и още концертни изненади, надяждане с цаца, кулинарни демонстрации и други.