Първо дело за стрелбата в Сл. бряг: Славов остава в ареста

Защитата е категорична, че не може да се докаже с точност, при престрелка между 40 души, че той е убиецът на гарда на Очите

31-годишният тодор Славов остава в ареста, решиха магистратите в Бургас.  В случай на обжалване или протест делото ще се гледа в 14.00 часа в сряда в Апелативен съд.
Прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че съществува реална опасност Славов да се укрие или да извърши друго престъпление. Наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов обясни, че събраните до момента доказателства сочат обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението. Адвокат Иван Ангелов поиска от съда да се наложи по-лека мярка за неотклонение „домашен арест”. Според него съществуват други предположения, които са от съществено значение, като изтъкна, че е факт, че Славов е произвел изстрели, но е имало и други изстрели и не може да се каже, че точно Славов е причинил смъртта на Алексиев.

Полиция, въоръжена охрана и бронежилетка за единствения до момента с повдигнато обвинение за убийство - Тодор Славов при влизането му в Бургаския съд днес следобед. 31-годишният мъж е обвинен за смъртоносната стрелба по 46-годишния Александър Алексиев в Слънчев бряг на 8 юн вечерта, когато в показна престрелка между 40 души, приближени на Димитър Желязков - Очите и груата на Божо Кравата, един загиа, а двама бяха ранени.

Обвиненият в убийство 31-годишен Тодор Славов бе задържан първоначално с прокурорско разпореждане за 72 часа

Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със "Слънчев бряг" не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните. Те бяха 19 и бяха арестувани за 24 часа по закона за МВР. Най-вероятно вече са освободени. По този начин Славов стана единствен задържан и обвиняем. 3 куршума са открити в тялото на убития в сряда вечерта Александър Алексиев,  обяви пред журналисти наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов.