Атмосферата на Тур Дьо Франс завладя Албена

Проявата събра близо 151 участници и треньори

Атмосферата на Тур Дьо Франс завладя ваканционно селище Албена за 48 часа. Най-добрите колоездачи на България се включиха в оспорвана борба за отличията в държавните лично-отборни първенства при юношите и девойките младша и старша възрасти. При най-малките велосипедистите на габровския клуб Янтра-Исполин наложиха абсолютна хегемония, завоювайки четирите златни медала. В часовника (3 км) и общия старт (15 км) при юношите младша възраст триумфираха Николай Недев и Симеон Петков, а Преслава Петкова си тръгна с титлите и в двете дисциплини.
В старшата възраст първи финалната линия при девойките пресякоха Ивана Тонкова от Драг, която бе най-бърза в часовника, и нейната съотборничка Анелия Кирова в общия старт с дължина 15 км. При юношите Йордан Петров от Сините камъни (Сливен) бе най-бърз на часовника с дължина 4 км. Със завидна физическа издържливост и майсторство при въртене на педалите в общия старт с дължина 25 км се отличи Габриел Грозев от Загорец 1880.
Ваканционно селище Албена за първи път домакинства на състезание от подобен ранг - държавно първенство по колоездене. Проявата събра близо 151 участници и треньори. Стотици любители на високоскоростния спорт аплодираха родните ни таланти из красивите алеи на комплекса.  За мнозина от тях бе приятна изненада сред организаторите да видят и легенди в родното ни колоездене като Ивайло Габровски - петкратен победител в Обиколката на България. Албена АД оказа пълно съдействие на Българския колоездачен съюз за провеждане на националните колоездачни състезания.